- 2 kostki gorzkiej/mlecznej czekolady (użyłam gorzkiej min. 70% kakao),
- 200 g śliwek suszonych (kalifornijskie np. Bakalland),
- odrobina masła.
Wykonanie:
Czekoladę z odrobiną masła rozpuszczamy w kąpieli wodnej (nad wrzątkiem wody), zanurzamy śliwki, mieszamy, a następnie wyjmujemy widelcem (czekamy, aż lekko ścieknie czekolada z widelca). Następnie śliwki kładziemy na kratce do przestygnięcia. Możemy włożyć do lodówki szybciej zastygną. Odrywamy od kratki, przekładamy do miseczki/pojemnika. W wersji dla dorosłych: możemy dzień wcześniej śliwki pomoczyć w rumie. Pyszności :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari