niedziela, 26 kwietnia 2015

Bruschetta z serkiem ricotta i sycylijskimi oliwkami

Dziś zaproponuję Wam lekką przekąskę bruschetta z serkiem ricotta i oliwkami.

Składniki:
- 8-10 oliwek sycylijskich (mają piękny intensywny zielony kolor),
- 1 opakowanie serka ricotta ok. 250 g,
- 3-4 pół bagietek.

Wykonanie:
- Pół bagietki kroimy po przekątnej, grilujemy/pieczemy/robimy z nich grzanki. Na nie kładziemy serek ricotta. Oliwki najlepiej wybrać bez pestek (ja niestety miałam z pestkami), tniemy dookoła pestki. Kładziemy na serek. Szybka przekąska, a jaka smaczna :)


Miłej niedzieli!
An@Mari

8 komentarzy:

  1. fajna alternatywa dla tradycyjnej bruschetty! apetyt został silnie pobudzony :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dokładnie! Coś innego i apetycznego :)

      Usuń
  2. Fantastyczny pomysł, bardzo podoba mi się połączenie składników :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. prosty przepis, a taka smaczna przekąska polecam! :)

      Usuń

Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari

Snow-Falling-Effect