sobota, 19 marca 2016

Jajka faszerowane awokado

Za tydzień są już święta, wow szybko zleciało. Jeżeli już mowa o Wielkanocy to przychodzą mi na myśl jajka faszerowane! W tym roku proponuję faszerowane pastą z awokado :)
Składniki:
- 4-5 jajek,
- 1 większe dojrzałe awokado,
- garstka szczypiorku,
- sól, pieprz,
- 1-2 łyżki majonezu.

Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo, a następnie zlewamy zimną wodą. Obieramy, kroimy na połówki. Delikatnie wyjmujemy żółtko, które przekładamy do pojemnika blendera. Awokado obieramy, przekrajamy na pół delikatnie przy pestce, następnie obracamy połówki wokół pestki. Awokado możemy skropić cytryną, aby nie ściemniało. Przekładamy do blendera, dodajemy majonez, odrobinę szczypiorku i przyprawy. Miksujemy na jednolitą pastę. Próbujemy, ewentualnie doprawiamy do smaku. Na białko nakładamy 1 peł łyżecz pasty. Na górę posypałam jeszcze odrobinę szczypiorku. Pyszności!













Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari