Surówka idealna do grill, pieczonego mięsa czy do chrupiących skrzydełek. Uwielbiam ją.
Składniki:
- 1/2 główki białej kapusty,
- 1/3 cebuli,
- 1 marchewka,
- 3-4 łyżki majonezu Kętrzyński chrzanowego,
- odrobina octu winnego,
- 1/2 łyżki soku z cytryny,
- odrobina cukru (do smaku),
- sól/pieprz (do smaku).
Wykonanie:
Kapustę tniemy na ćwiartki, wykrajamy głąb. Cienko szatkujemy/możemy zetrzeć na tarce. Przekładamy do miski, dodać obraną i drobno posiekaną cebulę oraz startą na tarce marchewkę. Dodajemy majonez, ocet winny z sokiem z cytryny oraz cukrem, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Mieszamy.
Post powstał przy współpracy reklamowej z marką "Kętrzyński" https://ketrzynski.pl/ #kętrzyński IG @majonez_ketrzynski www.instagram.com/majonez_ketrzynski Wszystkie produkty marki Kętrzyński dostępne są na www.sklepwegorzewo.pl oraz w niektórych marketach Stokrotka, Auchan, Carrefour.
Wygląda bardzo apetycznie! :-)
OdpowiedzUsuńZapraszam na moje social media:
www.truskawkowa-fiesta.blogspot.com
www.facebook.com/truskawkowa.fiesta
www.instagram.com/truskawkowa_fiesta
Pozdrawiam