sobota, 9 września 2017

Croissant z cheddarem, szpinakiem, figą i gruszką

Gdy mamy już dość tradycyjnych suchych kanapek z szynką i serem, proponuję coś co na pewno przypadnie Wam do gustu. Dziś zapraszam na nietypowe śniadanie: croissant z serem cheddar, szpinakiem, figą i gruszką. 


Składniki:
- 1 croissant (np. Biedronka, Lidli),
- kilka listków świeżego szpinaku baby,
- 1 świeża figa,
- 1/3 gruszki,
- 3 plasterki sera cheddar,
- odrobina masła,
- ew. płynny miód.

Wykonanie:
Rogalika przekrajamy, smarujemy z dwóch stron masłem. Kładziemy ser pomiędzy świeżym szpinakiem. Figę i gruszkę kroimy w plasterki, kładziemy na rogalika. Gdy lubimy połączenie smaków: słodkie ze słonym - możemy polać odrobiną płynnego miodu.













4 komentarze:

  1. Uwielbiam figi, często robię tosty z figami lub dżemem figowym, ale muszę przyznać Twoja kombinacja smaków perfekcyjna.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziękuję :) Także lubię połączenie tych smaków :)

      Usuń
  2. Croissanty bardzo lubię ale nigdy nie jadłam z takim połączeniem :P Chętnie bym spróbowała :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari

Snow-Falling-Effect