niedziela, 26 lipca 2015

Sernik mocno jagodowy (na zimno)

Sernik jagodowy na zimno to proste, szybkie, a jakże efektowne i smaczne ciasto, polecam :)
Składniki:
(tortownica 20cm)
- 400 g sera zmielonego sernikowego (użyłam 1 opakowanie twarożka kanapkowo-sernikowego Wieluń Mój Ulubiony),
- 1 galaretka jagodowa,
- ok. 10 okrągłych biszkoptów,
- 1 szklanka jagód,
- 2-4 łyżki cukru.

Wykonanie:
Na spód tortownicy kładziemy biszkopty. Galaretkę jagodową rozpuszczamy w mniejszej ilości wody niż jest na opakowaniu (tak z 1/2 szklanki wrzątku). Odstawiamy do ostudzenia. Jagody miksujemy blenderem z 2 łyżkami cukru. Następnie ser przekładamy do misy miksera, dodajemy rozdrobnione jagody oraz ostudzoną galaretkę. Mieszamy do połączenia składników. Próbujemy czy jest wystarczająco słodkie (dodałam jeszcze z 2 łyżki cukru). Ponownie mieszamy. Wylewamy wszystko na biszkopty. Na górę układamy jagody. Wkładamy do lodówki na kilka godzin do stężenia (najlepiej na całą noc).  



 





8 komentarzy:

Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari