czwartek, 5 stycznia 2017

Czekoladowy pudding chia

Święta, święta i po świętach! Przed nami nami kolejny długi weekend! Na śniadanie zaproponuję Wam popularne ostatnio nasiona chia - tym razem w wersji choco :)
Składniki:
- 1 szklanka mleka,
- 3 łyżki kakao,
- 2 łyżki syropu klonowego,
- 2 łyżki nasion chia,
- mrożone maliny do dekoracji/smaku.

Wykonanie:
Wszystkie składniki mieszamy, odstawiamy na 20 min. Po tym czasie nasiona chia zaczną się nam lekko żelować. Kolejny raz mieszamy. Przelewamy do szklanek/pucharków/kieliszków, przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na ok. 6 godzin (najlepiej na noc). Dekorujemy mrożonymi malinami.








2 komentarze:

  1. Deser prezentuje się niebanalnie. :)
    Muszę w najblizszym czasie wziąć się za jego przygotowanie.

    Pozdrawiam cieplutko i dodaję do obserwacji :)

    Kalamira92 blog

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari