Domowe wafle z masła krówkową - są idealne na każde przyjęcie, chrzciny czy święta. Dzieci je uwielbiają. Jest to prosty i szybki deser.
Składniki:
- 1 opakowanie wafli,
- 1 duża puszka kajmaku - masa krówkowa (np. Gostyńskiej ok. 400-500g).
Wykonanie:
Każdy wafel smarujemy masą kajmakową, układamy wafle jeden na drugim. Ostatni wafel na górze zostawiamy bez masy. Najlepiej po nałożeniu całej masy przykryć je np. szkłem hartowanym do zapiekania czy papierem do pieczenia i postawić na nich kilka grubych książek. Można także schłodzić je w lodówce, masa wtedy troszkę stwardnieje i będzie je łatwiej kroić.
Uwielbiam takie wafle, ale jakoś mi się ciężko zebrać aby je zrobić :)
OdpowiedzUsuńoj to koniecznie trzeba spróbować :) To prosty i szybki przepis :)
Usuń