Fajnym lekkim połączeniem jest słodycz arbuza, słoność fety i delikatny kwaskawy smak octu balsamicznego. Polecam na lato super przekąskę.
Składniki:
- ćwiartka arbuza,
- 1 łyżka miodu,
- 1 łyżka octu balsamicznego,
- 1/2 opakowania fety,
- kilka listków świeżej mięty,
- garść borówki amerykańskiej.
Dodatkowo:
- drewniane patyczki do lodów.
Wykonanie:
Lejący się miód mieszamy z octem balsamicznym. Gdy mamy bardzo twardy miód, lekko go podgrzewamy. Arbuza kroimy na grubsze plastry, a następnie na pół, tworząc wąskie trójkąty. Lekko nacinamy na środku skórki i wkładamy drewniany patyczek do lodów. Na arbuza kładziemy borówkę i fetę. Polewamy dressingiem, dekorujemy listkami mięty.
Cudowne, nigdy takich nie robiłam, warto podjąć trud przygotowania takich pyszności :)
OdpowiedzUsuńżaden trud, chwila moment i masz fajną przekąskę :) polecam :)
Usuń