Składniki
(porcja 2 osoby)
- pęczek zielonych szparagów,
- 4 jajka,
- 1/2 kg ziemniaków,
- koperek,
- 3 łyżki bułki tartej,
- 1-2 łyżki masła,
- natka pietruszki,
- 500 g kefiru (np. Krasnystaw).
Wykonanie:
Szparagi gotujemy do miękkości w gorącej osolonej wodzie ok. 8-10min. Wyjmujemy odcedzamy i smarujemy trochę masłem. Ziemniaki gotujemy do miękkości, następnie mieszamy z 1 łyżką masła i poszatkowanym koperkiem. Jajka rozbijamy smażymy na oleju. Na 1-2 łyżkach masła prażymy bułkę tartą z poszatkowaną na drobno natką pietruszki. Posypujemy szparagi. Wszystko podajemy z dodatkiem kefiru do picia :)
Jestem pewny na 100 procent , że na ten blog wchodzi dużo osób. To na pewno jest bardzo dobrze.
OdpowiedzUsuńdziękuję zapraszam częściej :)
Usuń