wtorek, 18 sierpnia 2020

Mus czekoladowy z porzeczkami

Mus czekoladowy z czerwoną porzeczką to zdecydowanie szybki i smaczny deser :)



Składniki:
- śmietana 30% ok. 200 ml.
- 1 mleczna czekolada 100 g,
- garść czerwonej porzeczki. 

Wykonanie:
Śmietanę podgrzewamy, wrzucamy czekoladę. Ja użyłam czekoladowych zajączków, które zostały mi jeszcze z Wielkanocy. Mieszamy do rozpuszczenia czekolady, ale uważamy żeby śmietanka nam się nie zagotowała. Odkładamy do ostudzenia, górę przykrywamy folią spożywczą tak aby dotykała śmietany. Robimy to po to aby nie utworzył się kożuch. Odkładamy do lodówki do schłodzenia, najlepiej na całą noc. Po wyjęciu z lodówki śmietanę ubijamy na krem. Przekładamy do pucharków, dekorujemy czerwoną porzeczką.











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari