Pyszne grzaneczki, małe kanapeczki imprezowe a robią wielkie wow na stole :) Polecam je!
Składniki:
- 1 dojrzała gruszka,
- 1 łyżka masła,
- 1-2 łyżki miodu gryczanego,
- ser pleśniowy blue (ok. 6 plasterków),
- majonez Kętrzyński Delikatny,
- 6 plasterków szynki szwarcwaldzkiej,
- bułka paryska,
- garść rukoli.
Wykonanie:
Masło rozpuszczamy na patelni. Dodajemy miód, czekamy aż wszystko ładnie się stopi. Gruszkę obieramy z gniazda nasion, kroimy w grubsze plastry, dodajemy do miodu, karmelizujemy (aż miód ładne oblepi, a gruszka trochę zmięknie). Z bułki paryskiej robimy tosty w opiekaczu lub na suchej patelni ew. na odrobinie oliwy z oliwek. Na tosty smarujemy majonez Kętrzyński, kładziemy ser pleśniowy, gruszkę na to szynkę. Polewamy wszystko resztą syropu z patelni, sypiemy rukolę.
Przepis powstał we współpracy z marką "Kętrzyński" https://ketrzynski.pl/ #kętrzyński IG @majonez_ketrzynski - www.instagram.com/majonez_ketrzynski
Wszystkie produkty marki Kętrzyński dostępne są na www.sklepwegorzewo.pl oraz w niektórych marketach Stokrotka, Auchan, Carrefour.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari