sobota, 20 marca 2021

Mini babeczki cytrynowo-migdałowe

Idealne małe babeczki do koszyczka na święconkę czy na stół Wielkanocny. Możemy położyć je jako dekoracja na talerzu i na deser zjeść. Są pyszne :) 







Składniki:
- 1 opakowanie ciasta na Babkę cytrynową Kętrzyński (400 g),
- 2 jajka,
- 1/2 szklanki wody,
- 7 łyżek oleju,
- 1 opakowanie cukru migdałowego/olejek migdałowy ok. 8 g.

Dodatkowo:
- cukier puder.

Wykonanie:
Wszystkie składniki na ciasto mieszamy. Do silikonowych mini form na babeczki wlewamy ciasto 3/4 wysokości (babeczki jeszcze nam urosną). Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 180 stopni (góra - dół) tak ok. 15 min. do suchego patyczka. Wyjmujemy na kratkę studzimy. Powstałe "dupki" możemy odkroić nożem, babeczki będą lepiej stać. Posypujemy cukrem pudrem.

Post powstał przy współpracy z marką "Kętrzyński" https://ketrzynski.pl/ #kętrzyński IG @majonez_ketrzynski - www.instagram.com/majonez_ketrzynski Wszystkie produkty marki Kętrzyński dostępne są na www.sklepwegorzewo.pl oraz w niektórych marketach Stokrotka, Auchan, Carrefour.











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari