Pyszna pasta kanapkowa to zawsze super pomysł na śniadanie czy imprezową przekąskę.
Składniki:
- ok. 200 g mrożonego/świeżego zielonego groszku,
- 2 jajka ugotowane na twardo,
- 1 łyżka majonezu Kętrzyński Delikatny,
- odrobina soku z cytryny,
- sól, pieprz (do smaku).
Dodatkowo:
- rzeżucha.
Wykonanie:
Groszek gotujemy w osolonej wodzie ok. 8 min. Następnie odcedzamy, zalewamy zimną wodą. Blendujemy z odrobiną wody z gotowania. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i rozgniatamy widelcem. Przyprawiamy do smaku majonezem i przyprawami.
Post powstał przy współpracy z marką "Kętrzyński" https://ketrzynski.pl/ #kętrzyński IG @majonez_ketrzynski - www.instagram.com/majonez_ketrzynski Wszystkie produkty marki Kętrzyński dostępne są na www.sklepwegorzewo.pl oraz w niektórych marketach Stokrotka, Auchan, Carrefour.
Bardzo smaczna i szybka w przygotowaniu pasta kanapkowa:) Warto się skusić;)
OdpowiedzUsuńdokładnie!
Usuńrobiłam pastę z groszku i pastę z jajka ale nigdy w połączeniu, a rzeżuchę czy kiełki uwielbiam na kanapki, daję często zamiast przypraw :) do tego bezglutenowe bułki i ma się idealne śniadanko :D
OdpowiedzUsuńja lubię gluten :) a pasta jest super!
Usuń