Składniki:
- 1 ciasto Babka cytrynowa Kętrzyński (400 g),
- 2 jajka,
- 1/2 szklanki wody,
- 7 łyżek oleju.
Dodatkowo:
- 1/2 kg truskawek,
- migdały pokruszone, płatki migdałowe, orzechy włoskie,
- cukier puder (do posypania).
Wykonanie:
Wszystkie składniki na ciasto mieszamy. Do formy na muffinki wlewamy ciasto do 2/3 wysokości (babeczki jeszcze nam urosną), dodajemy po 3 małe truskawki. Na górę posypujemy płatkami migdałowymi, pokruszonymi migdałami lub pokruszonymi orzechami włoskimi. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 180 stopni (góra - dół) tak ok. 30 min. do suchego patyczka. Wyjmujemy na kratkę studzimy, posypujemy cukrem pudrem.
Przepis powstał we współpracy z marką "Kętrzyński" https://ketrzynski.pl/ #kętrzyński IG @majonez_ketrzynski - www.instagram.com/majonez_ketrzynski
Wszystkie produkty marki Kętrzyński dostępne są na www.sklepwegorzewo.pl oraz w niektórych marketach Stokrotka, Auchan, Carrefour.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari