piątek, 5 listopada 2021

Croissant z jajkiem sadzonym, awokado i boczkiem

Dzień dobry, na pyszne śniadanie polecam chrupiące croissant z jajkiem, awokado i boczkiem. 


Składniki:
- 1 croissant,
- 1 jajko,
- 1/2 awokado + odrobina soku z cytryny (aby nie ciemniało),x
- 1 łyżeczka majonezu Kętrzyński Klasyczny,
- 2 plasterki boczku.

Wykonanie:
Rogalika możemy podpiec nad tosterem, w piekarniku czy chwilę na patelni z obu stron żeby był świeży chrupiący. Boczek podsmażamy na patelni z oby stron na rumiano. Na tej samej patelni smażymy jajko sadzone (do ścięcia białka). Croissant przekrajamy na pół, smarujemy majonezem, kładziemy plasterki awokado skropione sokiem z cytryny, boczek i jajko sadzone. 

Post powstał przy współpracy z marką "Kętrzyński" https://ketrzynski.pl/ #kętrzyński IG @majonez_ketrzynski - www.instagram.com/majonez_ketrzynski Wszystkie produkty marki Kętrzyński dostępne są na www.sklepwegorzewo.pl oraz w niektórych marketach Stokrotka, Auchan, Carrefour.












4 komentarze:

Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari