Wspaniałą przekąskę na plażę czy do lunch boxa są naleśniki z łososiem, jajkiem, awokado i pomidorkami.
Składniki:
Ciasto naleśnikowe:
- 2 jajka,
- 250 ml mleka,
- 150 g mąki,
- większa szczypta soli,
- 1-2 łyżki oleju,
- 1 łyżeczka kurkumy.
Dodatkowo:
- 10 pomidorków koktajlowych,
- 1 awokado + sok z cytryny,
- 200 g łososia wędzonego z pieca,
- 4 łyżki majonezu Kętrzyński chrzanowy + odrobina czerwonej papryki wędzonej,
- 1- 2 łyżeczka musztardy Kętrzyński (do smaku),
- 3 jajka ugotowane na twardo,
- sól, pieprz.
Wykonanie:
Składniki na ciasto mieszamy. Smarujemy patelnię olejem, smażymy naleśniki. Po lekkim wystudzeniu, smarujemy je majonezem połączonym z musztardą, papryką wędzoną, doprawiamy do smaku (sól, pieprz). Jajka tniemy na ćwiartki, awokado, pomidorki na plasterki. Na posmarowany naleśnik wykładamy łososia, jajko i warzywa, zwijamy. Podajemy z resztą dipu.
Post powstał przy współpracy z marką "Kętrzyński" https://ketrzynski.pl/ #kętrzyński IG @majonez_ketrzynski - www.instagram.com/majonez_ketrzynski Wszystkie produkty marki Kętrzyński dostępne są na www.sklepwegorzewo.pl oraz w niektórych marketach Stokrotka, Auchan, Carrefour.
Muszą być dobre trzeba będzie zrobić dziękuję 👍
OdpowiedzUsuńpolecam i czekam na podzielenie się opinią czy smakowały :)
Usuń