piątek, 7 października 2022

Wypasione tosty z jajkiem, szynką, warzywami

Gdy mamy więcej czasu np. w weekend polecam taki super wypasione śniadanie: tost w jajku z dodatkami, dzięki temu możemy odświeżyć stare pieczywo :)



Składniki:
(1 tost)
- 2 kromki chleba tostowego,
- majonez smażona cebulka marki Kętrzyński,
- 2 jajka,
- odrobina mleka,
- 1/2 awokado (dodatkowo sok z cytryny żeby nie ciemniało),
- 1 plasterek szynki konserwowej,
- 1 plasterek sera cheddar,
- rukola,
- 1 plasterek pomidora.

Wykonanie:
Kromki chleba smarujemy majonezem, kładziemy plasterek sera i szynki, składamy. W miseczce roztrzepujemy 1 jajko z odrobiną mleka, soli i pieprzu. Kanapkę obtaczamy w jajku. Smażmy na maśle klarowanym z obu stron na złoty kolor. Tost jest już super, ale możemy go jeszcze bardziej podbajerować. W tym czasie na drugiej patelni smażymy jajko sadzone. Tosta możemy ponownie posmarować majonezem na wierzchu, następnie kładziemy na górę rukolę, plaster pomidora i jajko sadzone. Pyszności!

Post powstał przy współpracy reklamowej z marką "Kętrzyński" https://ketrzynski.pl/ #kętrzyński IG @majonez_ketrzynski www.instagram.com/majonez_ketrzynski Wszystkie produkty marki Kętrzyński dostępne są na www.sklepwegorzewo.pl oraz w niektórych marketach Stokrotka, Auchan, Carrefour.

#współpracareklamowa #reklama
  







 



2 komentarze:

  1. zrobiłam trochę inaczej ale też wyszło super :D te kanapki z serem i szynką podpiekłam w opiekaczu do rozpuszczenia się sera, dalej sałam sałatę (rukoli nie lubię), pomidora malinowego obrzyma i na wierzch to sadzone :D smakowało ,,na bogato" :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. te tosty z opiekacza wychodzą bardziej suche aczkolwiek też je lubię :)

      Usuń

Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari