Póki mamy sezon na figi polecam robić z nimi pyszne dania. Dziś mam świetną przekąskę na wieczór, ser Camembert zapiekany z figami miodem i orzechami.
Składniki:
- 1 okrągły ser Camembert,
- 1 figa,
- garść orzechów włoskich,
- odrobina octu balsamicznego,
- 1 łyżeczka miodu,
Wykonanie:
Ser camembert nacinamy delikatnie w kratkę na wierzchu, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Figi kroimy w ćwiartki Układamy na serze. Polewamy miodem i odrobinę octem balsamicznym, posypujemy orzechami. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 10 min. Możemy jeszcze odrobinę posolić.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari