Ta kostka piernikowa jest cudowna, polecam!
Składniki:
- 1 opakowanie Piernik Kętrzyński (750g),
- 1,5 szklanki wody,
- 2/3 szklanki oleju,
- 2 łyżki kakao.
Dodatkowo:
- kostka białej masy cukrowej,
- 1 duży słoik powideł śliwkowych,
- 2 tabliczki czekolady mlecznej + odrobina oleju kokosowego,
- wiórki kokosowe.
Wykonanie:
Piernik wyrabiamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, pieczemy w prostokątnej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, ok. 60 min w 180stopniach. Po upieczeniu, odkrajamy górkę, przecinamy na pół tworząc 2 blaty (jak tort). Następnie jedną część smarujemy powidłami, masę cukrową wałkujemy na cienko wykładamy na powidła, smarujemy ponownie powidłami. Przykładamy blat. Wkładamy do lodówki. Kroimy w większą kostkę. Czekoladę topimy w kąpieli wodnej z dodatkiem oleju kokosowego. Obtaczamy kostkę w czekoladzie z każdej strony, posypujemy wiórkami, odkładamy do odsączenia na kratkę lub na papier do pieczenia. Następnie wkładamy do lodówki do stężenia czekolady.
Post powstał przy współpracy reklamowej z marką "Kętrzyński" https://ketrzynski.pl/ #kętrzyński IG @majonez_ketrzynski www.instagram.com/majonez_ketrzynski Wszystkie produkty marki Kętrzyński dostępne są na www.sklepwegorzewo.pl oraz w niektórych marketach Stokrotka, Auchan, Carrefour.
#współpracareklamowa #reklama
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari