Koreczki robić najlepiej 1-2 dni wcześniej aby smaki przeszły.
Składniki:
- 5 pojedynczych płatów śledziowych (w zależności od naszych upodobań albo w occie albo w oleju),
- musztarda marki Kętrzyński,
- suszona żurawina,
- przyprawa: suszone pomidory z czosnkiem i bazylią,
- olej,
- 4-6 suszonych pomidorów w oleju,
- 1 cebula.
Wykonanie:
Śledzie smarujemy musztardą, posypujemy przyprawą suszone pomidory z czosnkiem i bazylią, dodatkowo dodajemy suszoną żurawinę. Żeby była miękka możemy zalać ją wcześniej wrzątkiem i odcedzić. Suszone pomidory odsączamy z oleju, kroimy drobno lub na paseczki, kładziemy na śledzie. Zwijamy, spinamy wykałaczkami. Polewamy olejem, dodajemy cebulkę pokrojoną w kostkę, trzymamy w zamkniętym pojemniku, żeby smaki przeszły.
.
.
Post powstał przy współpracy reklamowej z marką "Kętrzyński" https://ketrzynski.pl/ #kętrzyński IG @majonez_ketrzynski www.instagram.com/majonez_ketrzynski Wszystkie produkty marki Kętrzyński dostępne są na www.sklepwegorzewo.pl oraz w niektórych marketach Stokrotka, Auchan, Carrefour.
#współpracareklamowa #reklama
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari