Składniki:
- 1 doniczka bazylii,
- 1 łyżka majonezu Kętrzyński,
- 1 garść świeżej mięty,
- ser feta,
- 1 kg młodych ziemniaczków,
- 1/2 kg bobu,
- 1 ząbek czosnku,
- oliwa z oliwek.
Wykonanie:
Ziemniaczki szorujemy/obieramy, podgotowujemy na al dente. Następnie wkładamy do piekarnika na ok. 15min, na 180stopni, polewamy oliwą z oliwek i posypujemy solą. Bób gotujemy do miękkości ok. 15 min w osolonej wodzie. Zlewamy zimną wodą. Obieramy. Bazylię z obranym ząbkiem czosnku, z dodatkiem odrobiny oliwy blendujemy. Dodajemy miętę i 1 łyżkę majonezu. Ponownie blendujemy. Doprawiamy do smaku solą. Ziemniaczki i bób obtaczamy w ziołowym sosie, na koniec kruszymy fetę.
Post powstał przy współpracy z marką "Kętrzyński" https://ketrzynski.pl/ #kętrzyński IG @majonez_ketrzynski - www.instagram.com/majonez_ketrzynski Wszystkie produkty marki Kętrzyński dostępne są na www.sklepwegorzewo.pl oraz w niektórych marketach Stokrotka, Auchan, Carrefour.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari