Szybkie i pyszne tiramisu, polecam :)
- podłużne biszkopty,
- 1/2 szklanki mocnego espresso,
- 500g mascarpone
- ok. 330ml śmietanki 36%,
- cukier drobnozniarnisty (do smaku),
- kakao.
Wykonanie:
Biszkopty nasączamy espresso, schłodzone mascarpone ubijamy na sztywno ze śmietaną i cukrem (w zależności jak słodkie chcemy mieć, tyle dajemy łyżek cukru, ja dałam ok. 3 łyżki). Przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką Wilton 8B. Następnie posypujemy kakao, kolejne nasączone biszkopty, krem i tyle warstw ile chcemy. Robimy to w blaszce albo bezpośrednio na talerzu.
Uwielbiam!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari