Ta choinka z ciasta francuskiego chodziła już za mną od kilku lat, w końcu ją zrobiłam. Nadzienie może być z masy makowej, nutelli lub na słono: pesto i ser żółty.
Wykonanie:
Ciasto francuskie smarujemy Nutella, przykrywamy drugim ciastem. Wykrajamy choinkę. Z reszty ciasta wykrajamy gwiazdki. Paski zwijamy w świderki. Smarujemy rostrzepanym żółtkiem. Pieczemy w 180stopniach ok 25min. Po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem.
Ciasto francuskie smarujemy Nutella, przykrywamy drugim ciastem. Wykrajamy choinkę. Z reszty ciasta wykrajamy gwiazdki. Paski zwijamy w świderki. Smarujemy rostrzepanym żółtkiem. Pieczemy w 180stopniach ok 25min. Po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem.
Filmik jak zrobiłam choinki znajdziecie tutaj:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari