Śledzie korzenne idealne na święta :)
Składniki:
- 5 pojedynczych płatów śledziowych (w occie),- musztarda marki Kętrzyński,
- suszona żurawina,
- orzechy włoskie,
- olej,
- 1 marynowana cebula,
- olej,
- 1 marynowana cebula,
- 1 kora cynamonu,
- kilka goździków,
- 2 gwiazdki anyżu,
- 1 łyżeczka miodu,
- odrobina oleju,
- koperek.
Wykonanie:
Kilka dni wcześniej cebulę kroimy w plasterki, zalewamy zakwasem buraczanym, dodajemy łyżeczkę miodu, cynamon, goździki, anyż. Marynujemy. Cebula zmieni kolor na różowy. Śledzie smarujemy musztardą, dodatkowo dodajemy suszoną żurawinę (zalaną wrzątkiem i odcedzoną, będzie bardziej miękka). Śledzie zwijamy. Polewamy odrobiną oleju, dodajemy zamarynowaną cebulę z dodatkiem zalewą, orzechy, przyprawy, na koniec dodajemy koperek.
Przepis powstał we współpracy reklamowej z marką "Kętrzyński" https://ketrzynski.pl/ #kętrzyński IG www.instagram.com/majonez_ketrzynski
nowe konto https://www.instagram.com/majonezketrzynski1945/ Wszystkie produkty marki Kętrzyński dostępne są na www.sklepwegorzewo.pl oraz w
niektórych marketach Stokrotka, Auchan, Carrefour.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari