Pyszne szybkie magdalenki idealne na święta i na co dzień :)
Składniki:
- Ciasto cytrynowe Kętrzyński 400 g,
- 1/2 szklanki wody,
- 7 łyżek oleju,
- 2 jajka,
- 1 tabliczka czekolady mlecznej,
- garść wiórek kokosowych,
- 1 łyżeczka oleju kokosowego.
Wykonanie:
Wszystkie składniki na ciasto mieszamy. Formę na magdalenki smarujemy olejem, wylewamy ciasto do 2/3 wysokości (jeszcze urośnie). Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 180 stopni (góra - dół) tak ok. 20-30 min. do suchego patyczka. Wyjmujemy na kratkę studzimy. Czekoladę topimy w kąpieli wodnej, dodajemy 1 łyżeczkę oleju. Po lekkim wystygnięciu obtaczamy nasze magdalenki. Kładziemy na kratkę do zastygnięcia czekolady.
Przepis powstał we współpracy reklamowej z marką "Kętrzyński" https://ketrzynski.pl/ #kętrzyński IG www.instagram.com/majonez_ketrzynski
nowe konto https://www.instagram.com/majonezketrzynski1945/ Wszystkie produkty marki Kętrzyński dostępne są na www.sklepwegorzewo.pl oraz w
niektórych marketach Stokrotka, Auchan, Carrefour.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari