wtorek, 3 grudnia 2024

Choinki na słono

Super przekąska lub smarowidło na pieczywo. 


Składniki:
- krakersy słone,
- 1 łyżka majonezu chrzanowego Kętrzyński,
- 1 serek śmietankowy ok. 150g,
- ok. 200g łososia wędzonego na gorąco, 
- pęczek koperku,
- garść świeżej żurawiny,
- 3 plasterki sera żółtego (grubiej pokrojone).

Wykonanie:
Serek mieszamy z majonezem, łososiem - możemy wszystko zblendować. Dodajemy garść poszatkowanego koperku, reszta przyda się na obtoczenie choinek. W dłoniach formujemy choinkę, obtaczamy w poszatkowanym koperku, wciskamy żurawinę, na czubek wykrajamy foremką gwiazdki z sera. Na krakersy układamy choinki. Możemy zjeść jako przekąskę lub jako smarowidło na pieczywo.

Przepis powstał we współpracy reklamowej z marką "Kętrzyński" https://ketrzynski.pl/ #kętrzyński IG www.instagram.com/majonez_ketrzynski 
nowe konto https://www.instagram.com/majonezketrzynski1945/ Wszystkie produkty marki Kętrzyński dostępne są na www.sklepwegorzewo.pl oraz w 
niektórych marketach Stokrotka, Auchan, Carrefour.













Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari