Szybkie fajne śniadanie na ciepło :)
Składniki:
- 1 jajko,
- ok. 3 szklanki mąki pszennej,
- ok. 1/2 l mleka,
- olej do smażenia.
- ok. 200g łososia wędzonego.
Dip:
- 1 łyżka majonezu Kętrzyński,
- 1 łyżka śmietany,
- 2 garście rzeżuchy,
- 1 jajko,
- ok. 3 szklanki mąki pszennej,
- ok. 1/2 l mleka,
- olej do smażenia.
- ok. 200g łososia wędzonego.
Dip:
- 1 łyżka majonezu Kętrzyński,
- 1 łyżka śmietany,
- 2 garście rzeżuchy,
- szczypta soli.
Wykonanie:
Mąkę mieszamy z mlekiem, jajkiem odrobiną soli, do uzyskania dość gęstego ciasta. Smażymy do zarumienienie z obu stron. Odkładamy na papier ręcznikowy. Placuszki podajemy z łososiem i dipem z rzeżuchy.
Dip:
Majonez mieszamy ze śmietaną, dodajemy odrobinę soli, blendujemy z rzeżuchą. Rzeżuchę najlepiej posadzić kilka dni wcześniej tak ok 4 dni lub kupić już gotową w marketach.
Post powstał przy współpracy reklamowej z marką "Kętrzyński" https://ketrzynski.pl/ #kętrzyński IG @majonez_ketrzynski @majonezketrzynski1945 www.instagram.com/majonez_ketrzynski Wszystkie produkty marki Kętrzyński dostępne są na www.sklepwegorzewo.pl oraz w niektórych marketach Stokrotka, Auchan, Carrefour. #współpracareklamowa #reklama
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari