Pyszne mini tarty, z owocami i kremem.
Składniki:
- 400 g mąki,
- 1 kostka masła,
- 1 kostka masła,
- 2 jajka,
- 100 g cukru drobnego do wypieków,
- 100 g cukru drobnego do wypieków,
- szczypta soli,
- słoik owoce do deserów mango-ananas (Biedronka).
Krem:
- 250 g mascarpone (schłodzone),
- 200 g śmietay 36% (schłodzone),
- 3 łyżki cukru drobnego.
Wykonanie:
Wszystkie składniki na ciasto wrzucamy do misy miksera i wyrabiamy. Następnie wkładamy do lodówki na ok. 30 min. Wałkujemy i wykrajamy koła grubości kilku milimetrów. Układamy na formach do tartaletek, nakłuwamy widelcem ciasto. Ponownie chłodzimy ok 30min. Pieczemy ok. 15min w 180 stopniach do lekkiego zarumienienia. Wyjmujemy na kratkę. Po wystygnięciu wykładamy owoce. Schłodzone mascarpone i śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno. Przekładamy do worka cukierniczego z ozdobną małą tylką Wilton. Dookoła naszych mini tart ozdabiamy kremem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari