Szybka wiosenna sałatka ze szparagami, truskawkami i burattą.
- 2 garście roszponki,
- szparagi,
- 1 burrata,
- kilka truskawek,
- 1 pomidor,
- 100g zielonego groszku mrożonego,
Dressing:
- 2 łyżeczki musztardy Kętrzyński,
- 1 łyżeczka miodu,
- odrobina wody,
- sok 1/2 limonki,
- odrobina oliwy z oliwek,
- szczypta suszonych pomidorów z czosnkiem (przyprawa),
- odrobina bazylii,
- sól, pieprz.
Wykonanie:
Szparagi gotujemy w osolonej wodzie ok. 8 min. W tym samym czasie gotujemy groszek. Odcedzamy.
Szparagi gotujemy w osolonej wodzie ok. 8 min. W tym samym czasie gotujemy groszek. Odcedzamy.
Do misy układamy szparagi (tniemy na mniejsze części), roszpunkę. Pomidora i truskawki przekrajamy na ćwiartki. Na środku układamy burratę odsączoną z wody. Posypujemy groszkiem. Polewamy dressingiem.
Dressing:
Miód mieszamy z wodą, dodajemy musztardę, przyprawy (do smaku).
Post powstał przy współpracy z marką "Kętrzyński" https://ketrzynski.pl/ #kętrzyński IG @majonez_ketrzynski - www.instagram.com/majonez_ketrzynski Wszystkie produkty marki Kętrzyński dostępne są na www.sklepwegorzewo.pl oraz w niektórych marketach Stokrotka, Auchan, Carrefour.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari