wtorek, 20 maja 2025

Sałatka burrata szparagi truskawki

Szybka wiosenna sałatka ze szparagami, truskawkami i burattą. 



Składniki:
- 2 garście roszponki,
- szparagi,
- 1 burrata,
- kilka truskawek,
- 1 pomidor, 
- 100g zielonego groszku mrożonego,

Dressing:
- 2 łyżeczki musztardy Kętrzyński,
- 1 łyżeczka miodu,
- odrobina wody,
- sok 1/2 limonki,
- odrobina oliwy z oliwek,
- szczypta suszonych pomidorów z czosnkiem (przyprawa),
- odrobina bazylii,
- sól, pieprz.

Wykonanie:
Szparagi gotujemy w osolonej wodzie ok. 8 min. W tym samym czasie gotujemy groszek. Odcedzamy.  
Do misy układamy szparagi (tniemy na mniejsze części), roszpunkę. Pomidora i truskawki przekrajamy na ćwiartki. Na środku układamy burratę odsączoną z wody. Posypujemy groszkiem. Polewamy dressingiem. 

Dressing:
Miód mieszamy z wodą, dodajemy musztardę, przyprawy (do smaku).  








Post powstał przy współpracy z marką "Kętrzyński" https://ketrzynski.pl/ #kętrzyński IG @majonez_ketrzynski - www.instagram.com/majonez_ketrzynski Wszystkie produkty marki Kętrzyński dostępne są na www.sklepwegorzewo.pl oraz w niektórych marketach Stokrotka, Auchan, Carrefour.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari