W McDonalds powrócił Fish-O-burger, ale ten fish burger jest niebo lepszy! :)
Składniki:
- 1 filet z mintaja/dorsza,
- bułka tarta,
- 1 szklanka mąki,
- 1 szklanka mleka,
- przyprawy (pieprz,sól),
- olej do smażenia.
Sos tatarski:
- 2 ogórki konserwowe,
- 3 pieczarki konserwowe,
- 1 mała cebulka szalotka,
- 3 łyżki majonezu Kętrzyński,
- 1 łyżka kaparów (z zalewy),
- ok. 2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżka musztardy Kętrzyński,
- szczypta soli i pieprzu (do smaku).
Dodatki:
- 1 pomidor,
- sałata,
- ser topiony tostowy,
- bułki hamburgerowe.
Wykonanie:
Ciasto:
Mąkę mieszamy z mlekiem, ma być dość gęste. Fileta z mintaja przekrajamy na mniejsze kawałki. Solimy, pieprzymy. Obtaczamy w cieście następnie w bułce tartej. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierze ręcznikowym.
Sos:
Pieczarki, cebulę, kapary i ogórki drobno kroimy w kostkę. Dodajemy majonez i musztardę, sok z cytryny, mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Chłodzimy.
Bułkę przekrajamy smarujemy obie strony sosem tatarskim, kładziemy sałatę, ser, burgera rybnego, pomidora, składamy bułkę.
Post powstał przy współpracy z marką "Kętrzyński" https://ketrzynski.pl/ #kętrzyński IG @majonez_ketrzynski - www.instagram.com/majonez_ketrzynski Wszystkie produkty marki Kętrzyński dostępne są na www.sklepwegorzewo.pl oraz w niektórych marketach Stokrotka, Auchan, Carrefour.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari