wtorek, 2 września 2025

Pinsa z kurkami, gruszką i serem pleśniowym

Pyszna szybka przekąska albo fajny pomysł na obiad, pinsa z kurkami, serem pleśniowym i gruszką, do tego świeży tymianek. Te połączenie smaków jest obłędne!

Składniki:
- 1 gotowa pinsa,
- ok. 200 g kurek,
- 1 mała cebula,
- świeży tymianek,
- 1-2 łyżki majonezu Kętrzyński,
- ok. 100 g sera pleśniowego blue,
- 1 dojrzała gruszka,
- ser mozarella. 

Wykonanie:
Kurki myjemy, oczyszczamy. Większe przekrajamy. Cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy na roztopione masło na patelnię. Solimy, pieprzymy, dusimy. Dodajemy kurki, dusimy ok 15-20min. Gruszkę kroimy na cienkie plasterki. Pisne smarujemy majonezem, posypujemy serem mozarella, wykładamy plasterki gruszki, kurki oraz ser blue. Zapiekamy ok. 7 min w 240 stopniach. Na koniec posypujemy świeżym tymiankiem.  

Post powstał przy współpracy z marką "Kętrzyński" https://ketrzynski.pl/ #kętrzyński IG @majonez_ketrzynski -www.instagram.com/majonez_ketrzynski Wszystkie produkty marki Kętrzyński dostępne są na www.sklepwegorzewo.pl oraz w niektórych marketach Stokrotka, Auchan, Carrefour.















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari