Składniki:
-1 cebula,
- Ok 150g sera typu parmezanu lub innego ulubionego.
- sos czosnkowy (opcjonalnie) mieszamy jogurt z majonezem, 1 ząbek czosnku, sól, cukier, oregano, koperek do smaku ;)
Wykonanie:
Cebulę kroimy bardzo cienko. Układamy na papierze do pieczenia, posypujemy obficie serem. Pieczemy do zarumienienia ok 15min. Uwaga jak serem się zacznie rumienić za bardzo przykrywamy papierem do pieczenia górę chipsów. Zbyt spieczony robi się gorzki. Wyjmujemy wykładamy na deskę do krojenia drewnianą. Po lekkim ostudzeniu nabierają chrupkości. Dip czosnkowy super pasuje, ale możemy pominąć;)
Cebulę kroimy bardzo cienko. Układamy na papierze do pieczenia, posypujemy obficie serem. Pieczemy do zarumienienia ok 15min. Uwaga jak serem się zacznie rumienić za bardzo przykrywamy papierem do pieczenia górę chipsów. Zbyt spieczony robi się gorzki. Wyjmujemy wykładamy na deskę do krojenia drewnianą. Po lekkim ostudzeniu nabierają chrupkości. Dip czosnkowy super pasuje, ale możemy pominąć;)
link do filmu:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari