piątek, 17 kwietnia 2015

Wiosenny twarożek z rzodkiewką i ogórkiem gruntowym

Na śniadanie czy kolację polecam przepyszny twarożek z rzodkiewką i ogórkiem gruntowym z dodatkiem szczypiorku. Idealne śniadanie na weekend!
Składniki:
- 1 pęczek rzodkiewek (6-8 sztuk),
- 2 ogórki gruntowe,
- 1 kostka twarogu chudego/półtłustego,
- 1-2 łyżka jogurtu naturalnego/śmietany,
- pęczek szczypiorku,
- sól, pieprz.

Wykonanie:
Twaróg przekładamy do większej miski. Ugniatamy go widelcem, dodajemy 1-2 łyżki jogurtu naturalnego. Rzodkiewkę i ogórki kroimy w kostkę lub plasterki (jak wolimy). Dodajemy do twarożku. Szczypiorek szatkujemy na drobno, wrzucamy do reszty składników. Przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Twarożek idealnie komponuje się z ciemnym pieczywem. Jadłam z  chlebem orkiszowym :) 






2 komentarze:

  1. Nie odmówiłabym kanapki z takim twarożkiem. Do tego ma moją ulubioną rzodkiewkę :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari