Kasza manna na inny sposób? Do kaszy manny dodajemy odrobinę jagód i innych sezonowych owoców i mamy wspaniałe weekendowe śniadanie :)
- 2 szklanki mleka,
- ok. kilka łyżek- do 1/2 szklanki (w zależności jak gęstą kaszę chcemy uzyskać),
- garstka świeżych jagód,
- 1-2 łyżki cukru,
- do ozdoby: sezonowe owoce, mięta oraz kwiaty malwy (jadalne).
Wykonanie:
Wykonanie:
Mleko zagotowujemy, wsypujemy powoli cały czas mieszając kaszę mannę. Dokładnie mieszamy, dodajemy cukier (do smaku). Po ugotowaniu odstawiamy do krótkiego przestygnięcia. Jagody płuczemy, miksujemy z cukrem (ok. 1 łyżka) na mus. Utworzony sos jagodowy dodajemy do kaszy manny, mieszamy. Możemy także kaszę zblendować z jagodamy na jednolitą masę bez grudek. Gdy jest za gęsta dodajemy odrobinę mleka. Prawda iż pięknie wygląda?
Mniam. Wygląda to przepięknie i przeapetycznie. Uwielbiam kaszę manną :)
OdpowiedzUsuńhttp://brewilokwencja.blogspot.com
dziękuję :)
UsuńA u mnie owsianka jagodowa jest hitem od kilku tygodni😀
OdpowiedzUsuńo muszę spróbować :)
UsuńPyszne śniadanko, o pięknym kolorze ;).
OdpowiedzUsuńi bardzo smaczne :)
UsuńCo za kolory!
OdpowiedzUsuń:)
Usuń