sobota, 6 sierpnia 2016

Jagodowa kasza manna z owocami

Kasza manna na inny sposób? Do kaszy manny dodajemy odrobinę jagód i innych sezonowych owoców i mamy wspaniałe weekendowe śniadanie :)
 http://anamarisworld.blogspot.com/2016/08/jagodowa-kasza-manna-z-owocami.html
Składniki:
- 2 szklanki mleka,
- ok. kilka łyżek- do 1/2 szklanki (w zależności jak gęstą kaszę chcemy uzyskać),
- garstka świeżych jagód,
- 1-2 łyżki cukru,
- do ozdoby: sezonowe owoce, mięta oraz kwiaty malwy (jadalne).

Wykonanie:
Mleko zagotowujemy, wsypujemy powoli cały czas mieszając kaszę mannę. Dokładnie mieszamy, dodajemy cukier (do smaku). Po ugotowaniu odstawiamy do krótkiego przestygnięcia. Jagody płuczemy, miksujemy z cukrem (ok. 1 łyżka) na mus. Utworzony sos jagodowy dodajemy do kaszy manny, mieszamy. Możemy także kaszę zblendować z jagodamy na jednolitą masę bez grudek. Gdy jest za gęsta dodajemy odrobinę mleka. Prawda iż pięknie wygląda?









8 komentarzy:

Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari