niedziela, 23 kwietnia 2017

Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty z jabłuszkiem i koperkiem to idealna surówka do każdego obiadu, gorąco polecam ten prosty przepis :)
Składniki:
- 1/2 małej czerwonej kapusty,
- 1 małe jabłko (słodko-kwaśne),
- 1 łyżeczka musztardy dijon,
- ok. 2 łyżki majonezu (do smaku),
- 1/2 soku z cytryny,
- koperek (garść poszatkowanego),
- przyprawy: sól, ew. cukier.

Wykonanie:
Kapustę ścieramy na tarce na grubych oczkach, następnie solimy i polewamy sokiem z cytryny. Jabłka obieramy, wykrajamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę. Dodajemy do kapusty. Mieszamy z majonezem i musztardą, następnie doprawiamy do smaku.





2 komentarze:

Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari