środa, 10 maja 2017

Twarożek z ogórkiem małosolnym i koperkiem

Serek wiejski jadłam zawsze na słodko z cukrem. Dziś polecam na słono! Ostatnio w sklepie widziałam już gotowe serki wiejskie (z ogórkiem i koperkiem), ale jakże prosto jest taki zrobić samemu w domu :) 
Składniki:
- 1 serek wiejski ok. 200 g (np. Piątnica),
- 1 ogórek małosolny,
- garstka poszatkowanego koperku,
- ew. 1 rzodkiewka,
- przyprawy: sól, pieprz.

Wykonanie:
Ogórka kroimy w kostkę, koperek szatkujemy. Z serka wylewamy nadmiar wody, doprawiamy do smaku sól/pieprz, dodajemy ogórka i koperek, mieszamy. Podajemy na ciemnym (np. razowym) pieczywie. Smacznego :)












3 komentarze:

Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari