Składniki:
- 5 placków tortilla (pszenne np. Biedronka),
- opakowanie szynki eksportowej Krakus (np. Biedronka),
- 1/2 czerwonej papryki,
- 1 serek Almette chrzanowy,
- 1 dojrzale mango,
- opakowanie roszponki,
- wykałaczki.
Wykonanie:
Mango obieramy, wycinamy je wokół płaskiej pestki. Kroimy mango i paprykę na paski. Tortille smarujemy serkiem chrzanowym, następnie kładziemy szynkę, roszponkę i paseczki mango. Następnie zwijamy w rulon (jak na naleśniki) i kroimy na ok. 6 części. Następnie każdy kawałek spinamy wykałaczką. Drugą opcją wrapów jest dodanie do nich papryki. Będą ładniejsze w przekroju.
Choć nie oglądam przekąska bym nie wzgardziła 😀
OdpowiedzUsuńprzekąski polecam na imprezę, piknik czy Sylwestra :)
Usuń