Na sobotnie śniadanie polecam pyszną kanapkę z awokado, łososiem i jajkiem.
Składniki:
- 1/2 awokado + sos z cytryny aby nie ciemniało,
- 1 ugotowane na twardo jajko,
- 1 wieloziarnista kajzerka,
- 1 łyżeczka majonezu Kętrzyński Delikatny,
- sól, pieprz,
- 50 g. łososia wędzonego,
- 1 plasterek pomidora,
- sałata rzymska.
Wykonanie:
Jajko gotujemy na twardo, bułkę przekrajamy smarujemy majonezem. Na to kładziemy łososia, awokado pokrojone w cienkie plasterki (skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie ciemniało), na górę kładziemy plasterki jajka i pomidora. Na to możemy dodać jeszcze odrobinę majonezu, aby kanapka nie była za sucha. Sałatę możemy dodać do kanapki lub udekorować talerz, na którym podamy pyszną kanapkę.
ciekawa propozycja...a może majonez czosnkowy
OdpowiedzUsuńkażdy majonez się nada :)
Usuń