sobota, 3 października 2020

Kanapka z awokado, łososiem i jajkiem

Na sobotnie śniadanie polecam pyszną kanapkę z awokado, łososiem i jajkiem. 



Składniki:
- 1/2 awokado + sos z cytryny aby nie ciemniało,
- 1 ugotowane na twardo jajko,
- 1 wieloziarnista kajzerka,
- 1 łyżeczka majonezu Kętrzyński Delikatny,
- sól, pieprz,
- 50 g. łososia wędzonego,
- 1 plasterek pomidora,
- sałata rzymska.

Wykonanie:
Jajko gotujemy na twardo, bułkę przekrajamy smarujemy majonezem. Na to kładziemy łososia, awokado pokrojone w cienkie plasterki (skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie ciemniało), na górę kładziemy plasterki jajka i pomidora. Na to możemy dodać jeszcze odrobinę majonezu, aby kanapka nie była za sucha. Sałatę możemy dodać do kanapki lub udekorować talerz, na którym podamy pyszną kanapkę. 

Przepis powstał we współpracy z marką "Kętrzyński" https://ketrzynski.pl/ #kętrzyński








 



2 komentarze:

Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari