Pasta z tuńczyka jest bardzo prosta w wykonaniu, często ją robię. Jest idealna na małe
karnawałowe, imprezowe przekąski :)
Składniki:
- 2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym,
- 3 łyżki majonezu Kętrzyński czosnkowy,
- 1/2 czerwonej cebuli,
- 1 ząbek czosnku,
- sól/pieprz.
Dodatkowo:
- Pumpernikiel lub inne pieczywo,
- dowolne warzywo czy korniszon/kiszony ogórek na wierzch kanapki.
Wykonanie:
Tuńczyka odsączamy z wody, dodajemy majonez, cebulkę kroimy w kostkę, ząbek czosnku wyciskamy. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem ew. dodajemy majonez. Pieczywo zawsze jeszcze smaruję majonezem, a następnie kładę pastę. Idealnie smakuje z korniszonami lub kiszonymi ogórkami.
Przepis powstał we współpracy z marką "Kętrzyński" https://ketrzynski.pl/ #kętrzyński IG @majonez_ketrzynski - www.instagram.com/majonez_ketrzynski
Wszystkie produkty marki Kętrzyński dostępne są na www.sklepwegorzewo.pl oraz w niektórych marketach Stokrotka, Auchan, Carrefour.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari