wtorek, 24 sierpnia 2021

Kotlety z kalafiora

Zapraszam dziś na pyszne chrupiące kotlety z kalafiora.



Składniki:
- 1 kalafior,
- 1 jajko,
- 1 łyżeczka soli,
- curry,
- 1-2 łyżki bułka tarta,

Dip:
- 1 łyżka majonezu lekkiego Kętrzyński,
- garść koperku,
- odrobina soli, cukru
- 2 łyżki jogurtu bałkańskiego.


Wykonanie:
Kalafiora gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odlewamy wodę, studzimy. Widelcem gnieciemy na papkę. Dodajemy jajko, przyprawy do smaku, sól, curry odrobinę i 1-2 łyżki bułki tartej. Lepimy kotlety obtaczamy w bułce tartej. Kotlety są delikatne i trzeba je ostrożnie lepić i kłaść na olej. Smażymy z obu stron do zarumienienia. 
Dip:
Jogurt mieszamy z majonezem, dodajemy sól, odrobinę cukru (do smaku), poszatkowany koperek.

Post powstał przy współpracy z marką "Kętrzyński" https://ketrzynski.pl/ #kętrzyński IG @majonez_ketrzynski - www.instagram.com/majonez_ketrzynski Wszystkie produkty marki Kętrzyński dostępne są na www.sklepwegorzewo.pl oraz w niektórych marketach Stokrotka, Auchan, Carrefour.










2 komentarze:

Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari