Zapraszam dziś na pyszne chrupiące kotlety z kalafiora.
Składniki:
- 1 kalafior,
- 1 jajko,
- 1 łyżeczka soli,
- curry,
- 1-2 łyżki bułka tarta,
Dip:
- 1 łyżka majonezu lekkiego Kętrzyński,
- garść koperku,
- odrobina soli, cukru
- 2 łyżki jogurtu bałkańskiego.
Wykonanie:
Kalafiora gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odlewamy wodę, studzimy. Widelcem gnieciemy na papkę. Dodajemy jajko, przyprawy do smaku, sól, curry odrobinę i 1-2 łyżki bułki tartej. Lepimy kotlety obtaczamy w bułce tartej. Kotlety są delikatne i trzeba je ostrożnie lepić i kłaść na olej. Smażymy z obu stron do zarumienienia.
Dip:
Jogurt mieszamy z majonezem, dodajemy sól, odrobinę cukru (do smaku), poszatkowany koperek.
Post powstał przy współpracy z marką "Kętrzyński" https://ketrzynski.pl/ #kętrzyński IG @majonez_ketrzynski - www.instagram.com/majonez_ketrzynski Wszystkie produkty marki Kętrzyński dostępne są na www.sklepwegorzewo.pl oraz w niektórych marketach Stokrotka, Auchan, Carrefour.
Aż się zdziwiłam, jakie to dobre
OdpowiedzUsuńtak! ja tez pokochałam :)
Usuń