Tortilla z jajkiem i łososiem jest to szybka i efektowna smaczna przekąska sylwestrowa.
Składniki:
- 4 placki tortilli,
- dojrzałe awokado,
- łosoś wędzony na zimno ok. 200g.
- 1 opakowanie świeżego szpinaku baby,
- opcjonalnie rzeżucha,
- majonez chrzanowy Kętrzyński,
- 4 jajka ugotowane na twardo,
- 1 marchewka pocięta w cienkie słupeczki,
- 2 pomidory, lub kilka koktajlowych,
- prażone ziarna słonecznika,
- ziarna czarnego sezamu.
Wykonanie:
Tortille smarujemy majonezem na dół kładziemy od lewej do prawej nasze składniki:
łosoś, szpinak, marchewkę, jajka, pomidorki pocięte na pół, na koniec posypujemy prażonymi pestkami i sezamem, ew. jak mamy jakimiś kiełkami ja użyłam rzeżuchy. Zwijamy od dołu do góry, tniemy w kawałki.
Post powstał przy współpracy z marką "Kętrzyński" https://ketrzynski.pl/ #kętrzyński IG @majonez_ketrzynski - www.instagram.com/majonez_ketrzynski Wszystkie produkty marki Kętrzyński dostępne są na www.sklepwegorzewo.pl oraz w niektórych marketach Stokrotka, Auchan, Carrefour.
Akurat na to jest teraz pora, szukam, a tu taki fajny przepis, dzięki
OdpowiedzUsuńidealna pora :)
Usuń