Na pyszny obiad czy przekąskę wiosenno - imprezową polecam domowe burgery ze smażoną cebulką.
Składniki:
- ok. 400 g mielonej wołowiny,
- 4 bułeczki hamburgerowe,
- sałata/ roszponka,
- 1 pomidor,
- prażona cebulka,
- 1 czerwona cebula,
- 4 plastry sera żółtego.
Sos:
- 3 łyżki majonezu Kętrzyński smażona cebulka,
- 1 łyżeczka ketchupu,
- 1 łyżeczka musztardy (Kętrzyński),
- 1 mała cebula dymka,
- ok. 1 czubata łyżeczka prażonej cebulki,
- odrobina przyprawy curry,
- sól, pieprz, cukier (do smaku).
Wykonanie:
Wołowinę mielimy i formułujemy ok. 4 burgery. Smażymy z odrobiną oleju lub grillujemy ok. 3 min z każdej strony. Po odwróceniu odrobinę solimy i kładziemy ser żółty. Wszystkie składniki na sos mieszam. Rozkrojone bułeczki podpiekamy. Na pieczywo smarujemy gotowy wcześniej sos, kładziemy sałatę, pomidora, czerwoną cebulę, burgera z serem, posypujemy prażoną cebulką. Kolejność składników dowolna. Zamykamy cheeseburgera, aby się nie rozpadał przekuwam wykałaczką po środku.
Post powstał przy współpracy z marką "Kętrzyński" https://ketrzynski.pl/ #kętrzyński IG @majonez_ketrzynski - www.instagram.com/majonez_ketrzynski Wszystkie produkty marki Kętrzyński dostępne są na www.sklepwegorzewo.pl oraz w niektórych marketach Stokrotka, Auchan, Carrefour.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari