Kotlety z brokuła są super także jako wege burger.
Składniki:
- 1 brokuł,
- 1-2 łyżki bułki tartej+ do obtoczenia,
Dip:
- 1 łyżka majonezu Lekki Kętrzyński,
- odrobina soli, cukru (do smaku),
- 1 łyżeczka soku z cytryny,
- 2 łyżki jogurtu typu greckiego,
- garść koperku,
- kilka listków mięty,
- kilka listków bazylii.
Wykonanie:
Brokuła gotujemy w osolonej wodzie (do miękkości), odlewamy wodę, studzimy. Widelcem gnieciemy na papkę. Dodajemy bułkę tartą, ewentualnie przyprawiamy do smaku (sól, pieprz). Lepimy kotlety obtaczamy w bułce tartej. Kotlety są delikatne i trzeba je ostrożnie lepić i kłaść na olej. Smażymy z obu stron do zarumienienia.
Dip:
Jogurt mieszamy z majonezem, zioła drobno siekamy, dodajemy sól, sok z cytryny, odrobinę cukru (do smaku).
Post powstał przy współpracy z marką "Kętrzyński" https://ketrzynski.pl/ #kętrzyński IG @majonez_ketrzynski - www.instagram.com/majonez_ketrzynski Wszystkie produkty marki Kętrzyński dostępne są na www.sklepwegorzewo.pl oraz w niektórych marketach Stokrotka, Auchan, Carrefour.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari