środa, 22 lutego 2023

Awokado z pastą jajeczną i krewetkami

Na śniadanie Wielkanocne możemy podać pastę jajeczną z krewetkami w awokado, myślę że jest to super efektowny pomysł.




Składniki:
- 4 jajka,
- odrobina masła,
- 2 dojrzałe awokado,
- 1/2 cytryny (sok),
- 1 łyżka majonezu Kętrzyński (Delikatny),
- ok. 100 g krewetek koktajlowych ugotowanych (gotowe kupione),
- garść roszponki.

Wykonanie:
Awokado obieramy, wyjmujemy pestkę. Kroimy w kostkę, obtaczamy w soku z cytryny, żeby nie ciemniało. Jajka smażymy jak na jajecznicę, na maśle z odrobiną soli. Przekładamy do miski, studzimy. Następnie dodajemy majonez, pokrojone krewetki (część zostawiamy w całości do ozdoby), pokrojone awokado. Mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Drugie awokado przekrajamy na pół w skórce, wyjmujemy pestkę, wydrążamy łyżką, powiększając otwór po pestce. Polewamy sokiem z cytryny, by nie ciemniało. Wykładamy naszą pastę jajeczną. Ozdabiamy plasterkiem cytryny i całymi krewetkami. Podajemy z roszpunką i pomidorkami. 

Post powstał przy współpracy reklamowej z marką "Kętrzyński" https://ketrzynski.pl/ #kętrzyński IG @majonez_ketrzynski www.instagram.com/majonez_ketrzynski Wszystkie produkty marki Kętrzyński dostępne są na www.sklepwegorzewo.pl oraz w niektórych marketach Stokrotka, Auchan, Carrefour.













2 komentarze:

Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari