Jajka faszerowane awokado, pietruszką, rzodkiewką idealne na święta.
Składniki:
- 1/2 awokado,
- 5 jajek,
- 1 większa rzodkiewka,
- pęczek pietruszki,
- 1 łyżka majonezu Stołowego Kętrzyński,
- sól, odrobina soku z cytryny.
Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo, po ostudzeniu kroimy na pół, wyjmujemy żółtka, przekładamy je do blendera, dodajemy pietruszkę, majonez, odrobinę soku z cytryny, gdy mamy miękkie awokado możemy także zblendować razem. Awokado i rzodkiewkę kroimy w kostkę (będzie nam chrupać i będzie bardziej kolorowy farsz). Wykładamy po łyżeczce farszu na białko, dodajemy plasterki rzodkiewki i listki pietruszki.
Post powstał przy współpracy reklamowej z marką "Kętrzyński" https://ketrzynski.pl/ #kętrzyński IG @majonez_ketrzynski www.instagram.com/majonez_ketrzynski Wszystkie produkty marki Kętrzyński dostępne są na www.sklepwegorzewo.pl oraz w niektórych marketach Stokrotka, Auchan, Carrefour.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari