Takie desery są najlepsze, polecam pączka inaczej :)
Składniki:
- 1 pączek bez nadzienia,
- 1 łyżka np. dżemu pożeczkowego,
- 250 g mascarpone,
- 150 g śmietanki 30 lub 36%,
- cukier drobnoziarnisty (do smaku),
- do ozdoby użyłam kolorowych mini bezików, cukru pudru
Wykonanie:
Pączka bez nadzienia, możemy kupić lub usmażyć. Przepis na pączki tutaj. Przekrajamy, smarujemy grubo dżemem porzeczkowym. Schłodzone mascarpone i śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno. Przekładamy do rękawa z ozdobną tylką. Wykładamy krem (kremu będzie sporo także możemy wykorzystać na inne pączki). Zamykamy pączka, ozdabiamy bezikami i cukrem pudrem, możemy także na górę wyłożyć trochę kremu, beziki będą lepiej się trzymać.
Wygląda cudownie
OdpowiedzUsuń