Jak świąteczne baby to idealna będzie marmurkowa z nutą cytryny i kakao :)
Składniki:
- 1 babka cytrynowa Kętrzyński,
- 1/2 szklanki wody,
- 2 jajka,
- 7 łyżek oleju,
- 2 łyżki kakao,
- garść orzechów włoskich,
- 2 tabliczki mlecznej czekolady,
- odrobina masła i bułki tartej (do wysmarowania formy).
Wykonanie:
Wszystkie składniki na ciasto mieszamy, ubijamy na wysokich obrotach miksera. Na koniec dzielimy ciasto, do 1/2 ciasta dodajemy kakao. Mieszamy. Formę na babkę smarujemy masłem, posypujemy bułką tartą. Wylewamy na zmianę ciasto jasne i ciemne. Pieczemy w 180stopniach ok. 45 min do suchego patyczka. Wyjmujemy babę, powstałą "dupkę" odkrajmy. Czekoladę topimy w kąpieli wodnej, polewamy górę babki. Posypujemy pokruszonymi orzechami.
Post powstał przy współpracy reklamowej z marką "Kętrzyński" https://ketrzynski.pl/ #kętrzyński IG @majonez_ketrzynski www.instagram.com/majonez_ketrzynski Wszystkie produkty marki Kętrzyński dostępne są na www.sklepwegorzewo.pl oraz w niektórych marketach Stokrotka, Auchan, Carrefour.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari