Pyszne faszerowane jajka smażone w skorupkach, znacie taki przepis ?
Składniki:
- 5 jajek,
- ok. 2 łyżki majonezu Kętrzyński o smaku smażonej cebulki,
- opcjonalnie kabanosy, szczypiorek,
- bułka tarta,
- sól, pieprz (do smaku),
- miks wiosennych sałat + jadalne bratki.
Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo ok. 10min, po ostudzeniu jajko w skorupce kroimy nożem z ząbkami wzdłuż. Wyjmujemy delikatnie żółtko i białko, przekładamy do miseczki. Skorupki przydadzą się później. W miseczce robimy farsz, białka i żółtko mieszamy z majonezem, możemy wszystko zblendować lub ugnieść widelcem. Dodajemy sól i pieprz do smaku, polecam dodać kabanosa albo szczypiorek, drobno posiekać. Do skorupek wkładamy farsz Posypujemy bułką tartą lekko wklepując. Na rozgrzanym oleju smażymy jajka tylko od miękkiej strony, do uzyskania złotego koloru. Podajemy np na miksie wiosennych sałat z dodatkiem jadalnych bratków.
Post powstał przy współpracy reklamowej z marką "Kętrzyński" https://ketrzynski.pl/ #kętrzyński IG @majonez_ketrzynski www.instagram.com/majonez_ketrzynski Wszystkie produkty marki Kętrzyński dostępne są na www.sklepwegorzewo.pl oraz w niektórych marketach Stokrotka, Auchan, Carrefour.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari