Tortilla na inny sposób, trochę smakuje jak burger tylko w tortilli :)
Składniki:
- ok. 200 g mięsa wołowego mielonego,
- 4 plasterki sera topionego typu "tost",
- 1 pomidor,
- sałata rzymska,
- 4 placki tortilli.
Sos:
- 5 korniszonów,
- 1/2 małej cebuli,
- 2 łyżki majonezu delikatny marki Kętrzyński,
- 1 łyżka ketchupu,
- 1 łyżeczka musztardy Kętrzyński,
- przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka w proszku, szczypta curry.
Wykonanie:
Na 1 placek tortillii smarujemy mięsem mielonym. Na patelni wlewamy odrobinę oleju, smażymy tortillę odwróconą mięsem mielonym na dno patelni - do ścięcia mięsa. Wyjmujemy, odrobinę solimy, studzimy chwilę, kładziemy na 1/4 części placka sałatę, pomidora, 1 plaster sera topionego. Składamy na pół i na pół, aż utworzy się trójkąt. Na suchej patelni na małym ogniu podsmażam z obu stron do zarumienienia, aby tortille były chrupiące a ser się stopił. Podaję z sosem. Sos możemy dać także do środka.
Sos:
Majonez łączymy z ketchupem i musztardą. Dodajemy cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Korniszony kroimy na drobną kosteczkę. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką (do smaku).
Przepis powstał we współpracy reklamowej z marką "Kętrzyński" https://ketrzynski.pl/ #kętrzyński IG @majonez_ketrzynski - www.instagram.com/majonez_ketrzynski nowe konto https://www.instagram.com/majonezketrzynski1945/ Wszystkie produkty marki Kętrzyński dostępne są na www.sklepwegorzewo.pl oraz w niektórych marketach Stokrotka, Auchan, Carrefour.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję serdecznie za odwiedzenie mojego bloga. Miło mi będzie jak zostawisz swój komentarz :) An@Mari